Een Travellerspoint blog

Cusco

Valle Sagrado en Machu Pichu

De sacred valley en Machu Pichu waren absoluut de moeite waard.

De trip boeken, was een ander paar mouwen. Uit pure luiaardij dacht ik een 'tour' te boeken, in plaats van alles zelf te regelen en ik werd er prompt voor gestraft ook! Onder het mom 'wat ge zelf doet, doet ge beter', had ik het beter zelf gedaan!
De troela die mijn uitstap geregeld had, had dat op de verkeerde dag gedaan en op de onmogelijkste uren...
Met als resultaat dat ik na 11 uur 's avonds een trein moest nemen om vervolgens om half 2 's nachts in een bed te kruipen om er dan 3 uur later weer uit te kruipen om op een gids te wachten, die nooit gekomen is...
En dit is maar de korte versie van het hele verhaal...

Toen ik dan in Machu Pichu aankwam, om 7 uur 's morgens, was er mist, mist en nog eens mist. Het leek echt weer een '... in de mist' dag te worden, maar toen de wolken dan toch openbroken boven de oude Inca stad... WAW... ongelooflijk mooi, en om eerlijk te zijn, die mist gaf er een extra mysterieuze dimensie aan.
Om 8 uur begon dan de rondleiding met gids en die mens kon echt wel goed vertellen.

De volgende dag stond 'the sacred valley' op het programma. De bedoeling was dat Machu Pichu de climax vormde van alle Inca ruïnes, maar aangezien 'troela' alles geregeld had, waren de dagen een beetje door mekaar gemixt. Ondanks dat heb ik ook van de sacred valley ten volle genoten.

De voorbije dagen heb ik dan gewoon wat rondgehangen in Cusco. Een heel aangename stad, met een prachtige ligging, omringd door bergen. In de stad slenter je van het ene mooie pleintje naar het andere. Allen zijn ze onderhevig aan een mengeling van inca en koloniale invloeden.

Zo, dit was mijn laatste verhaaltje...
Morgen vlieg ik van Cusco naar Lima, van Lima naar Guaquil en van Guayaquil naar Quito, waar ik een jaar geleden aan deze reis begonnen ben...

Wat je wel nog mag verwachten op deze blog: de lijstjes van mijn beste en slechtste ervaringen.

Geplaatst door HeleenB 15:38 Gearchiveerd in Peru

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint