Een Travellerspoint blog

Rurrenebaque

De jungle en de pampas

De Boliviaanse fauna en flora is ongelooflijk magnifiek!
Een klein vliegtuigje (maximum 16 personen) bracht mij naar Rurre... Onderweg prachtige zichten over de Cordillera Royal en het Lago Titicaca.
Plakkerige hitte en muggen; een heel verschil met de klimatologische omstandigheden in het hooggebergte.

Mijn eerste afspraak, was er eentje met de jungle. Een 6 uur durende boottocht bracht ons van Rurre naar de Chalalan lodge, midden in het Madidi nationaal park.
Een prachtige gelegen oase van rust. Vlak naast de lodge lag het Chalalan meer, waarover je prachtige panoramische zichten had vanop de miradors aan de andere kant van het meer.
De kamers hadden geen ramen, enkel muggenramen, zodat je s nachts echt kon genieten van de jungle. Aangezien we zo diep in het nationaal park zaten, hebben we ook heel wat dieren gezien, talloze soorten papegaaien en andere vogels, aapjes, geweldige kikkers, kaaimannen (alleen maar s nachts), de occassionele tarantula en een hele meute wilde zwijnen.
Maar de natuur zelf was overweldigend. Wandelende bomen (een raar gegeven, de foto s moeten later maar duidelijkheid brengen), lookbomen, en allerlei andere rare soorten.

Na de jungle stond de pampas op het programma. Een echte wereld van verschil. Van een plakkerige, vochtige hitte, gingen we plots over in een droge verschroeiende hitte. Het grootste voordeel: geen (of toch veel minder) muggen.
Aangezien de pampas veel minder dicht begroeid is, is het mogelijk om vanuit een bootje de dierenwereld te bewonderen.
Ik ben de namen van de meeste beestjes vergeten, maar om de 2 meter lag er wel een kaaiman, k heb er werkelijk honderden gezien. Verder was het een paradijs voor schildpadden, kingfishers, djabbaroos, aapjes, ...
Naar het schijnt kan je er soms ook dolfijnen spotten, maar aangezien we midden in het droge seizoen zitten, was het water jammer genoeg te laag in ons stuk rivier.

Geplaatst door HeleenB 16:59 Gearchiveerd in Bolivia

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint