Een Travellerspoint blog

Tupiza - Uyuni tour

Hoeveel moois kan je in 4 dagen samenproppen?

Om te beginnen, voor alle liefhebbers die nog ooit naar Bolivië willen gaan... Doen!
Uyuni tour... Doen! Maar doe hem vooral vanuit Tupiza.

De weg van Tupiza naar het nationaal park waar alle rode, groene, witte en ook wel wat stinkend laguna's, geisers, vulkaankraters, vicuna's, lama's, biscacha's (een soort van kruising tussen een konijn en een kangoeroe) samen komen, is wonderbaarlijk prachtig.

Vreemde rotsformaties en een steenwoestijn waar Dali inspiratie kwam opdoen voor zijn schilderijen, geven alles nog wat extra panache.

De kleuren... zo mooi... moest je ze in een schilderij zien, dan zou je denken dat het 'fake' was.

Onderweg kom je allerlei nederzettingen (bewoond, maar ook echte spookstadjes) tegen, waar de goudzoekers wonen als ze in dit mineraalrijk gebied hun hard labeur uitvoeren.
Bolivië is ontzettend rijk aan grondstoffen, maar heeft de infrastructuur niet om ze te verwerken. Waarschijnlijk zou de waanzinnige schoonheid van dit land fel veranderen moest dit wel het geval zijn.

De kou die je 's avonds en vooral 's nachts moet trotseren, neem je er heel gemakkelijk bij, al moet ik er wel bij zeggen dat ik heel blij was dat ik nog een extra deken op de markt in Tupiza had gekocht.
De warmwaterbron was anders ook zalig om eventjes terug helemaal warm te worden. Bovendien was het de enige vorm van 'douche' op 4 dagen tijd, dus daarvoor kreeg ze nog een extra bonuspunt.

Onze laatste nacht sliepen we in een zouthotel aan de voet van de 'Salar de Uyuni'. Stoelen, tafels, muren, beddenbakken, de vloer,... alles was opgebouwd uit zout. Geweldig origineel én warmer dan de vorige slaapgelegenheden.

En dan de 'salar' zelf. Om te beginnen werden we getracteerd op een prachtige zonsopgang, waarna we vervolgens gingen ontbijten (met dank aan onze kok, Christina, voor alle geweldige maaltijden trouwens) aan het 'isla de pesces' een eiland (in de vorm van een vis) boven op de zoutvlakte, vol mega cactussen.

Nadat we nog een lange tijd gespendeerd hadden aan het nemen van 'funny pictures' op de salar, werden we vervolgens afgezet in Uyuni, waar Sofie en ik normaal een nachtje gingen blijven, maar na één blik op de stad, leek de nachtbus naar La Paz plotseling veel aantrekkelijker (en we weten allemaal hoe ik denk over nachtbussen).

Geplaatst door HeleenB 14:56 Gearchiveerd in Bolivia

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint