Een Travellerspoint blog

Sucre en Tarija

Koloniale witheid en kale wijngaarden.


Bekijk Zuid-Amerika op HeleenB's reiskaart.

Sucre is een geweldige stad.
Zodra je van de twee drukke centrumstraten bent weggedraaid, straalt ze rust en 'relax' uit.
Mijn favoriete plekje in de stad was dan ook café 'El Mirador'; een café / restaurant met ligzetels en een prachtig overzicht over Sucre. Heerlijk om gewoon een aantal uren, in het zonnetje, te luieren (tijdens het drinken van een versgeperst sapje) en bij te babbelen (wat na 10,5 maanden met Sofie echt wel nodig was).
Na iedere hoek die je omdraait, bots je op een kerk of klooster en de hele stad is wit. Prachtig.
Het belangrijkste museum van de stad is het 'museo del arte indigeno', waar de hele geschiedenis van alle kunstvormen wordt tentoongesteld. Het belangrijkste item: de weefkunst. Vandaar dat er ook twee vrouwen in klederdracht zaten te weven. Of dat was toch de bedoeling. De koffie en koekskes ontbraken, maar dat weerhield beide dames niet tot een serieuse roddelsessie. Het gerinkel van hun gsm's daarbovenop gaf het een zeer authentiek gevoel. :)
Vanuit Sucre zijn we ook een dagje naar Potosí getrokken. De stad die, met zijn 4070 meter boven de zeespiegel, de hoogste is ter wereld. Daar begrepen we plotseling ook waarom de Bolivianen allemaal zo traag stappen. Nadat we de plaza overgestoken waren aan ons normale tempo, waren we volledig buiten adem. Een prachtige plaza trouwens, maar verder was de stad niet zo interessant. Het museum dat we er bezochten (casa de la moneda - geschiedenis van de Boliviaanse munt) was wel de moeite, maar om in de pure Boliviaanse traditie te blijven... ijskoud.

Na Sucre hebben we even decadent het vliegtuig genomen (het scheelde 1.5 dag in tijd en kostte 60 euro...; ge moogt al eens zot doen eh) naar Tarija; het middelpunt van de Boliviaanse wijnstreek.
Een gezellig stadje, met een aantal mooie plaza's. Door onze wijntour zaten we om 9 uur 's morgens al aan de wijn (ge moogt al eens zot doen eh...), die niet echt zo bijzonder lekker was. Ik heb al betere Boliviaanse wijnen gedronken, maar de bodega's zelf waren wel stuk voor stuk pareltjes.

Ondertussen zitten we terug in Tupiza, maar deze keer niet om te luieren (hoewel we vandaag niet veel anders gedaan hebben - maar wat wilt ge na DE NACHTBUS), maar om onze Uyunitour (de zoutvlakte) te boeken.

Geplaatst door HeleenB 16:26 Gearchiveerd in Bolivia

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint