Een Travellerspoint blog

Terug in Zuid-Amerika

Een paar dagen in Argentinië en dan de grens over naar Bolivië.


Bekijk Zuid-Amerika op HeleenB's reiskaart.

Aankomen in Buenos Aires op 25 mei 2010. De 200ste nationale feestdag, was een speciale ervaring. Het enige wat ik wou, was een bed en rust, maar van die rust kwam niet echt veel in huis.
Luide, lallende mensen op straat, veel pret, vuurwerk om 2uur 's nachts (en een serieuse jetlag) beslisten anders over mijn nachtrust dan wat ik in gedachten had.
Buenos Aires was echter maar een tussenstop naar de omgeving van Salta, waar ik een paar dagen heb uitgerust, voor ik de overstap naar Bolivië heb gemaakt.

En wat voor een overstap...
De grensovergang bestaat uit een brug over een rivier (noem het in dit seizoen gerust een beekje).
Eens de brug over, kom je onmiddellijk terecht in een andere wereld.
Vrouwen in klederdracht, aftandse en sjokkelende bussen en absolute wanorde. Meer het Zuid-Amerika gevoel zoals we het ons thuis voorstellen.

Eén van die stofvretende rammelkarren bracht mij, langs een prachtige weg, tot in Tupiza. Een heerlijk rustig dorpje, waar mijn bioritme eindelijk echt tot rust kon komen.
Nadat ik voldoende uitgerust was, ben ik de nachtbus opgekropen naar Sucre.
De nachtbussen in Bolivië zijn een verhaal op zich en functioneren onder het motto: koud, kouder, koudst. Alles wat je over mekaar kan dragen en een dekentje zijn in feite nog net niet warm genoeg om echt comfortabel te zijn. Daar bovenop kruip je 12 uur later uit de bus volledig onderstoft en heel blij dat er in sommige hostels ook warme douches bestaan.

Ik was ruim op tijd om Sofie op te pikken in Sucre (een dag of 3) en had daar dus ook nog voldoende tijd om te luieren, wat me ook echt wel bevallen is, maar ondertussen zijn we echt wel weer vertrokken.

Geplaatst door HeleenB 12:13 Gearchiveerd in Bolivia

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint