Een Travellerspoint blog

Darwin (een kleine sprong terug in mijn tijdslijn)

Australië zoals wij het kennen in Europa...


Bekijk Zuid-Amerika op HeleenB's reiskaart.

In 'The Northern Territories', het topje van Australië, ligt Darwin - Het centrum van 'de outback' - temidden van enkele prachtige nationale parken, waar zoutwaterkrokodillen rustig liggen te wachten tot een idiote toerist een verkeerde beweging maakt.

Kakadu was het eerste park dat we bezocht hebben. Aboriginal kunst siert hier de rotswanden. Vreemd om te zien hoe de rotstekeningen hier geen bizons en ventjes met speren voorstellen, maar kangoeroes en dergelijke.
Het hoogtepunt van dit park was echter de boottocht op de 'yellow river'. Prachtige natuur... waterlelies, bomen die uit het water oprijzen, volledig kale bomen en natuurlijk enkel krokodillen.

Litchfield stond de tweede dag op het programma. Gigantische termietenheuvels waren hier te zien. En met gigantisch bedoel ik ook echt gigantisch... Die beestjes weten precies wel wat werkijver is.
In de namiddag zijn we gaan zwemmen onder één van de watervallen. De eerste waterval was nog gesloten voor publiek, vanwege het krokodillengevaar, maar de tweede was open en daar hebben we dan ook gretig gebruik van gemaakt.

De laatste dag zijn we naar de 'Jumping Crocks' gaan kijken; zalig veilig en vanuit een boot met grote ramen.
Wat je je moet voorstellen bij de 'Jumping Crocks': een begeleider staat op het bovendek van de boot, met een grote stok met een 'biefstukske' aan en probeert zo de krokodillen te lokken. En geloof me: die beesten springen hoog... heel hoog. Ze springen hun volledige lichaamslengte uit het water; redelijk bangelijk.

Geplaatst door HeleenB 15:30 Gearchiveerd in Australië

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint