Een Travellerspoint blog

Nieuw Zeeland

Een prachtige mix van geisers, vulkanen, gletsjers, vreemde rotsformaties, ...


Bekijk Zuid-Amerika op HeleenB's reiskaart.

Voor een land dat bekend staat voor zijn regen, hebben we daar gelukkig alleen maar de laatste 2 dagen last van gehad. De rest van onze trip waren de weergoden ons zeer gunstig gezind.

Wat we in die dikke twee weken allemaal gedaan hebben:

Het Noordeiland:

Waitomo
Een klein plaatsje dat enkel en alleen bekend is om zijn glimwormgrotten.
Een echte - hier valt mijne mond nu van open - ervaring. Een bootje bracht ons in een donkere tunnel, waar een prachtige 'sterrenhemel' van duizenden glimwormpjes boven schitterde.

Taupo
Eén van de steden op de geiserroute, vanwaaruit we The Craters of the Moon en Orakei Korako bezocht hebben.
De maankraters waren fascinerend vanwege de groene omgeving. Het is zeer vreemd om stoom tussen het gras en de struiken te zien. Orakei Korako was prachtig vanwege de kleuren. Prachtige groen, geel en roodtinten deden dit nationaal park op een echt schilderspalet lijken.

Het Zuideiland:

Christchurch en de Tranz Alpine Express
De brochure beloofde één van de mooiste treinreizen ter wereld, van Christchurch naar Greymouth, maar dat viel een beetje tegen. Het feit dat het weer toen wel tegen zat, speelde daar zeker een rol in, want er viel niet echt veel te zien van de omliggende bergen.

Dunedins Albatros Centre
Op een rots, op het uiterste puntje van een schiereiland, heeft een kolonie albatrossen hun nesten gebouwd. Geweldig om de jonge kuikens (ca 9 kilo) gevoerd te zien worden door hun ouders.

The Moeraki Boulders
Eén van de vreemde rotsformaties die we zijn tegengekomen. Grote ronde rotsen op het strand. Ideaal om op te springen of in te kruipen (de opengebarste dan)

The Milford Sounds
De 'sounds' zijn een soort van fjorden die gevormd zijn door de inbeukende zee op het eiland. Prachtig! Een boottocht bracht ons tussen de bergen naar de Tasman Zee. We waren omringd door bergen, watervallen en een occasioneel zeehondje, dat ons op een ware circusshow trakteerde.

Queenstown
Het mekka van de avonturen. In de winter een ideaal ski-gebied en verder ideaal om allerlei andere zotte toeren uit te halen. (allemaal pokkeduur natuurlijk) Wij hebben ons laten verleiden door een jetboot avontuur.

Wanaka
Het broertje van Queenstown wat avontuurpret betreft, maar voor ons een stop voor de cinema. Heerlijk, de hele zaal bestond uit een allegaartje van bijeengeraapte zetels. Met mijn fleecedekentje daarbovenop en in Michaels armen...

Franz Josef
Een van de twee gletsjers die uitkomen in het regenwoud. Wat gletsjers betreft, konden ze niet tippen aan Patagoniës pracht, maar deze keer zijn we erop gaan wandelen, wat het een schitterende ervaring maakte. De blauwheid van zo'n gletsjer, als je er in kruipt, is fenomenaal.

Panakaiki; The Pancake Rocks
De ander vreemde rotsformatie. Geologen zijn er zelf nog niet helemaal uit hoe de laagjes tot stand zijn gekomen. Hier hadden we het weer graag tegen gehad, want het moet een schitterend schouwspel zijn om de zee tussen die rotsen te zien spelen, maar gewoon was het ook al de moeite.

Het Noordeiland:

Rotorua
The place to be voor rotte eiergeur. Je kan geen stap buiten zetten of je neus vangt het 'heerlijke' aroma van de geisers op. Hells Gate en Wai o Tapu waren ons doel hier.
Hells Gate bleek vooral te bestaan uit bubbelende modderpoelen, maar Wai o Tapu was het echte hoogtepunt.
Een park vol prachtige kleuren en natuurfenomenen; onbeschrijfelijk knap.

White Island
De meest actieve vulkaan van Nieuw Zeeland is een eiland bereikbaar vanuit Whakatane. We zijn erover gevlogen in zo'n klein sportvliegtuigje. Wonderlijk! De dampen die dat ding produceert en de groene kleur van het kratermeer waren ongelooflijk.

Cathedral Cove
Een rotsopening die twee stukken strand met mekaar verbind. Het was ons laatste stukje mooi weer en een prachtige zonsondergang. . .

De andere dingen die we nog wilden doen, vielen letterlijk in het water, dus daar valt niet echt veel meer over te vertellen.

Het was een prachtige trip in geweldig gezelschap, waar ik jammer genoeg in de luchthaven van Auckland weer voor een dikke twee maanden afscheid van moest nemen...

Geplaatst door HeleenB 9:42 Gearchiveerd in Nieuw-Zeeland

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint